Εγγλεζάκη-pv1963hhr8g6v0obc996y84kr01k20tqi0z0o0ybj0

Εγγλεζάκη Έφη

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κρήτη. Σπούδασα Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έπειτα έζησα και εργάστηκα στην Αθήνα. Στο διάστημα αυτό φοίτησα σε δραματική σχολή και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο ΑΠΚΥ στις θεατρικές σπουδές με ειδίκευση στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία.

Διδακτική εμπειρία και όραμα  

Συνεργάζομαι με το κέντρο online εκπαίδευσης Arnos από το 2010 όπου και έχω την ευκαιρία να αξιοποιήσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην online εκπαίδευση αλλά και να εξελιχθώ μαζί του. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό (Πορτογαλία και Αγγλία) και συνεχίζω να αποτελώ αναπόσπαστο μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του arnos.gr επειδή είναι το πιο ενημερωμένο και ταυτόχρονα το πιο εξειδικευμένο κέντρο online εκπαίδευσης που εφαρμόζει πάντα τις τελευταίες εκπαιδευτικές τεχνολογίες.

Μαθήματα Διδασκαλίας

Γλώσσα – Πρότυπα. Γλώσσα και Λογοτεχνία Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου. Έκθεση και Λογοτεχνία Α’, Β’, Γ’ Λυκείου.

Διδακτική Μεθοδολογία

Ως φιλόλογος από την αρχή της καριέρας μου ασχολήθηκα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τότε που δειλά δειλά έκανε το ξεκίνημά της στην Ελλάδα.Έζησα τις δυσκολίες της αρχής για να μπορώ να βιώνω τις επιτυχίες του σήμερα. Η δημιουργία και ο σχεδιασμός κάθε μαθήματός μου –είτε αυτό είναι βίντεο είτε ζωντανό online– είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θεατρική μου παιδεία και τα αντιμετωπίζω σαν τη συγγραφή, τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση της επόμενης θεατρικής παράστασής μου.

Δείτε τα θέματα των Προτύπων 2024

Βρείτε τα θέματα και τις λύσεις των θεμάτων για της εξετάσεις των Πρότυπων σχολείων του 2024.