Sydney University

Ιδιωτικά Σχολεία

Τα ιδιωτικά σχολεία είναι εκπαιδευτικές μονάδες που καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών βαθμίδων και λειτουργούν με βάση τον νόμο 4713/2020. Σύμφωνα με αυτόν, «ορίζεται ότι τα ιδιωτικά σχολεία έχουν την ίδια οργάνωση και ακολουθούν το ίδιο ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας με τα δημόσια σχολεία». Όλα τα ιδιωτικά σχολεία απαιτούν την πληρωμή διδάκτρων για τη φοίτηση κάθε μαθητή.

Επιπλέον, στα ιδιωτικά σχολεία παρέχονται πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο του διευρυμένου σχολικού τους ωραρίου. Οι επιπλέον δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται, έχουν προαιρετική παρακολούθηση. 

Το καινοτόμο στα σχολεία αυτά είναι η επιβράβευση της Αριστείας μέσα από εξετάσεις υποτροφιών. Η επιτυχία στις εξετάσεις εξασφαλίζει μερική ή ολική απαλλαγή από τα δίδακτρα. Σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία εξετάζεται η Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Σε άλλα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει επιπλέον εξέταση γενικών γνώσεων (π.χ Σχολή Μωραΐτη) και σε άλλα υπάρχει εξέταση σε ξένη γλώσσα ή σε αθλητικές και μουσικές επιδόσεις (π.χ. Pierce).

Σε χρόνια δύσκολα για τον τόπο μας, και ιδιαίτερα για τον Πειραιά, που μόλις ξεκινούσε να οικοδομείται, ιδρύθηκε η Σχολή μας, η Ελληνογαλλική Σχολή "Jeanne D' Arc".
Μάθε περισσότερα

Κωστέας Γείτονας

Ξεκινά στο Μαρούσι η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα Στο σχολείο εφαρµόζονται καινοτόµα προγράµµατα όπως η λειτουργία του ολοήµερου σχολείου µε πολλές δραστηριότητες.
Μάθε περισσότερα

Γυμνάσιο Pierce

Το Γυμνάσιο του Pierce ιδρύθηκε το 1875 και από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στους νέους.
Μάθε περισσότερα

Γυμνάσιο Anatolia

Το Κολλέγιο Ανατόλια ιδρύεται στο Ιεροδιδασκαλείο της Μερζιφούντας με τον Charles Tracy ως πρώτο πρόεδρο του ιδρύματος.
Μάθε περισσότερα

Κολλέγιο Αθηνών

Το Κολλέγιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1925 από μια ομάδα φωτισμένων Ελλήνων και με την υποστήριξη Αμερικανών φιλελλήνων, όπως ο Bert Hodge Hill, Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.
Μάθε περισσότερα

Δελασάλ

Το δημοτικό σχολείο «Δελασάλ» είναι το δημοτικό της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Saint-Paul». Το ιστορικό και καταξιωμένο γυμνάσιο-λύκειο «Saint-Paul», με συνεχή λειτουργία από το 1893....
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Πάνου

Tα Εκπαιδευτήρια Πάνου είναι ένα ελληνικό, ιδιωτικό σχολείο. Αποτελείται από Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Είναι ένα δημοκρατικό, ανοιχτό, φιλικό σχολείο.
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη από την ώρα του θεμέλιου λίθου οι μαθητές μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά και με ελεύθερο πνεύμα στη μαθησιακή διαδικασία.
Μάθε περισσότερα

Ελληνική Παιδεία

Η ίδρυση της Ελληνικής Παιδείας, το 1957, ήταν καρπός του επιστημονικού Συνεδρίου που πραγματοποίησε η «Ένωσις Χριστιανών Επιστημόνων» σε συνεργασία με τον «Χριστιανικόν Κοινωνικόν Κύκλον», το έτος 1956.
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Στα εκπαιδευτήρια μας, βασικό στόχο αποτελεί η ομαλή μετάβαση των μαθητών από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην επόμενη, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών.
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Καντά

Εδώ και 60 χρόνια αφήνουμε το δικό μας ξεχωριστό στίγμα στην εκπαίδευση της χώρας μας, γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά με όραμα, αγάπη και αφοσίωση για το παιδί.
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου

Το Σχολείο μας γεννήθηκε μέσα από το όραμα και το πείσμα μιας νεαρής αριστούχου δασκάλας, της Σταυρούλας Αυγουλέα-Λιναρδάτου....
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Δουκα

Ιδρύεται το Παλλάδιο Λύκειο από τον Φίλιππο Δούκα, τον Ιωάννη και τον Νικόλαο Μεγαρέα στην Κυψέλη
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Η σύγχρονη εκπαιδευτική φιλοσοφία, οι ξεκάθαροι και υψηλοί στόχοι, η συνέπεια και η πίστη στη δημιουργία αποτελούν τους πυλώνες, στους οποίους θεμελιώθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και αναδείχθηκαν σε ένα Σχολείο παιδείας και πολιτισμού..
Μάθε περισσότερα

Σχολή Μωραΐτη

Το Σχολείο ονομάζεται «Πρότυπον Λύκειον Αθηνών», ιδρυτής ο Κάρολος Μπερζάν, μαθηματικός. Στεγάζεται στην οδό Μαυρομματαίων σε ένα νεοκλασσικό κτήριο. Την πρώτη χρονιά είχε 77 παιδιά και 11 δασκάλους και καθηγητές.
Μάθε περισσότερα

Ιόνιος Σχολή

Tο 1881 το Eλληνικό κράτος ανέθεσε στον Kωνσταντίνο Γ. Kαβαλιεράτο, δημοδιδάσκαλο και παιδαγωγό από την Kεφαλλονιά, να ιδρύσει ελληνικά Δημοτικά Σχολεία στη Θεσσαλία, που μόλις τότε είχε προσαρτηθεί στην Eλλάδα.
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Η Σχολή Καίσαρη ξεκίνησε το 1960 στο Παλαιό Φάληρο από το όνειρο του Ανδρέα Καίσαρη (1926-2017) για τη δημιουργία ενός οικογενειακού σχολείου που διατηρεί προσωπική σχέση με τους μαθητές και τους γονείς τους.
Μάθε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Πλάτων

Τα Εκπαιδευτήρια « Ο ΠΛΑΤΩΝ» ιδρύθηκαν με βαθιά πίστη στο υψηλό έργο του Δασκάλου και τη μεγάλη αποστολή του Σχολείου. Σκοπός της λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας είναι να διαμορφώσουν ολοκληρωμένους ανθρώπους..
Μάθε περισσότερα

Δείτε τα θέματα των Προτύπων 2024

Βρείτε τα θέματα και τις λύσεις των θεμάτων για της εξετάσεις των Πρότυπων σχολείων του 2024.