Διαγωνισμοί - Θέματα: Ε.Μ.Ε. - Kangaroo - Φυσικής

Στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών αναδεικνύονται ταλέντα, κλίσεις και δυνατότητες. Με τη συμμετοχή των παιδιών στους διαγωνισμούς προάγεται η ευγενής άμιλλα μεταξύ τους, ενισχύεται η κριτική τους σκέψη και δημιουργείται εξοικείωση με την τεχνολογία.

Στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, στον ΑΡΝΟ, προετοιμάζουμε στοχευμένα τους μαθητές επί της εξεταστέας ύλης αξιοποιώντας θέματα διαγωνισμών προηγούμενων ετών και παρέχουμε στους υποψηφίους συμβουλευτική και καθοδήγηση διαχείρισης του χρόνου και της εξέτασης.

 

Διαγωνισμός Kangaroo

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β’ Δημοτικού μέχρι την Γ’΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Για να δείτε περισσότερα θέματα μαθητικών διαγωνισμών μπείτε στο www.arnos.gr

Θαλής - Ευκλείδης - Αρχιμήδης

Θαλής​

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς. Διαγωνισμούς

Διαγωνισμός "Μικρός Ευκλείδης"

Ο Ευκλείδης διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και διεξάγεται τον Ιανουάριο κάθε έτους. Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι έχουν προκριθεί στον προηγούμενο διαγωνισμό “Ο Θαλής”.

Αρχιμήδης

Ο “Αρχιμήδης” διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και διεξάγεται τον Μάρτιο κάθε έτους. Απευθύνεται στους μαθητές οι οποίοι έχουν προκριθεί στον προηγούμενο διαγωνισμό “Ο Ευκλείδης”.

Μαθητικός Διαγωνισμός στα οικονομικά "Ερμής"​

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2020 σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.