Προτυπα Σχολεια

Ασύγχρονο μάθημα - Course

Το Ασύγχρονο μάθημα – Course προσφέρει πρόσβαση σε μεγάλη γκάμα εκπαιδευτικού διαδραστικού υλικού, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται. Περιλαμβάνει τη θεωρία των μαθημάτων σε βιντεοδιδασκαλία, ασκήσεις, διαδραστικά κουίζ και προσομοιωτικά διαγωνίσματα ανά ενότητα.

Η καινοτομία μας: Το ασύγχρονο μάθημα ικανοποιεί τόσο τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου όσο τις ανάγκες του εκπαιδευτικού. Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει στον δικό του χώρο και ρυθμό, ενώ ο εκπαιδευτικός διαθέτει μια πλήρη εκπαιδευτική βιβλιοθήκη για να πραγματοποιήσει το μάθημά του όποτε κι όπου το επιθυμεί!

Νεοελληνική Γλώσσα

Στο ασύγχρονο μάθημα για τη Νεοελληνική Γλώσσα θα βρείτε όλο το απαραίτητο υλικό για την προετοιμασία σας για τις εξετάσεις των Προτύπων. Μια κειμενοκεντρική εξέταση, όπως αυτή, απαιτεί εξάσκηση και εξοικείωση με κείμενα ευρείας ποικιλίας. Συνεπώς, το Ασύγχρονο Μάθημα διαθέτει πληθώρα κειμένων τα οποία, εκτός από τις ασκήσεις που τα συνοδεύουν, διαθέτουν και βιντεοδιδασκαλία για την ανάλυσή τους. Στα βίντεο αυτά οι εκπαιδευτικοί μας παρουσιάζουν εφαρμοσμένα σε κάθε κείμενο τεχνικές και τρόπους «ξεκλειδώματος» του νοήματος.

Όλη η θεωρία της γραμματικής και του συντακτικού ανά ενότητα υπάρχει αναρτημένη σε αρχεία pdf ή σε μορφή βίντεο, όπου οι καθηγητές μας αναλύουν κάθε μαθησιακά αντικείμενο και δίνουν παραδείγματα στο μαθητή για βαθύτερη κατανόηση. Αναφορικά με την εξάσκηση πάνω στη γραμματική και στο συντακτικό, εντός του ασύγχρονου μαθήματος υπάρχουν ειδικά αρχεία ασκήσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας που καλύπτουν κάθε διδακτική και μαθησιακή ανάγκη. Το βοήθημα «Νεοελληνική Γλώσσα, Μπαίνω Πρότυπο Γυμνάσιο» βρίσκεται ψηφιοποιημένο στον ιστότοπο και υπάρχει πρόσβαση στο περιεχόμενό του ανά ενότητα.

Τέλος, στο ασύγχρονο μάθημα θα βρείτε θέματα παλαιότερων ετών, ενδεικτικά θέματα και προσομοιώσεις εξετάσεων προς επίλυση. Το ασύγχρονο μάθημα είναι ευέλικτο και προσαρμοστικό, γι’ αυτό και υπάρχει η δυνατότητα να προστίθεται ή να τροποποιείται το υλικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μαθηματικά

Στο ασύγχρονο μάθημα των Μαθηματικών ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός βρίσκουν όλα όσα χρειάζονται! Η θεωρία των Μαθηματικών υπάρχει κατατμημένη και οργανωμένη ανά κεφάλαιο και ενότητα για εύκολο εντοπισμό! Με την ποικιλία βίντεο ο μαθητής μπορεί ανά πάσα στιγμή να μάθει, να κατανοήσει και να κάνει επανάληψη στη θεωρία που τον δυσκόλεψε!

Ασκήσεις και επιπλέον θέματα για εξάσκηση προσφέρονται σε μορφή αρχείου pdf για εξάσκηση όπου και όποτε θέλω. Με τη βιντεοδιδασκαλία που συνοδεύει τις ασκήσεις ο καθηγητής μας εξηγεί και αναλύει κάθε μαθηματική κίνηση που απαιτείται να γίνει. Ακόμα, στο ασύγχρονο μάθημα για τα μαθηματικά μπορεί κανείς να βρει διαδραστικά κουίζ με χρονομέτρηση και πόντους! Η μάθηση γίνεται εύκολη παίζοντας. Μάλιστα, μέσα στα διαδραστικά κουίζ υπάρχουν τα θέματα παλαιότερων ετών αλλά και προσομοιωτικά θέματα για εξοικείωση με τις εξετάσεις σε μορφή πολλαπλής επιλογής.

Τέλος, για στοχευμένη προετοιμασία και ευκολία στην αναζήτηση το ασύγχρονο μάθημα φιλοξενεί μία σειρά από ενδεικτικά θέματα μαθηματικών και προσομοιωτικα διαγωνισματα που στοχεύουν στην άριστη προετοιμασία των μαθητών σε αυτό το απαιτητικό μάθημα.

Δείτε τα θέματα των Προτύπων 2024

Βρείτε τα θέματα και τις λύσεις των θεμάτων για της εξετάσεις των Πρότυπων σχολείων του 2024.